we gaan de herfst weer in! - MISTER33.COM

we gaan de herfst weer in!

Grooming goeroes en beauty merken besteden veel tijd aan de overgang van zomer naar winter. Het komt dan voor de man eigenlijk neer op het volgende: dikkere crèmes, sterkere serums en veel zuren. De herfst zit er tussenin en is dus iets lastiger. Dit is het moment om je te concentreren op het herstellen van het evenwicht en het herstellen van de huid tegen eventuele schade veroorzaakt in de zomer. Daarnaast moet je je huid als het ware winterklaar maken, wat eigenlijk alleen mogelijk is door deze vijf herfst-verzorgingstips te volgen;

Verander je serum
Na maandenlang plezier in de buitenlucht kan de herfsthuid kwetsbaar en droog aanvoelen en voeding nodig hebben. Om dit tegen te gaan, kies je voor een serum dat zich richt op het opnieuw opbouwen van de 'barrièrefunctie' van je huid, waardoor het water beter kan vasthouden en het minder vatbaar is voor beschadiging in de winter. 

Ontgift je poriën
Een van de belangrijkste nadelen van de zomer is dat hitte en vochtigheid de olieproductie van je huid in een overdrive kunnen brengen, wat kan leiden tot puistjes. Dit is het moment om de kracht van klei te ontdekken om overtollig talg op te ruimen. Klei is namelijk in staat om duizend keer zijn eigen gewicht aan onzuiverheden te absorberen. Probeer dus eens een kleimasker, dat mineraalrijke vulkanische as gebruikt om mee-eters eruit te zuigen, roodheid te verminderen en poriën te verkleinen.

Gebruik een emulsie
Als je de afgelopen maanden een vochtinbrengende crème hebt gebruikt (en we hopen dat je dat hebt gedaan), is de kans groot dat je iets gebruikt op waterbasis. Nu er lange nachten aanbreken, is het tijd om naar een emulsie over te stappen. Net als moisturizers richten emulsies zich op het voeden, kalmeren en hydrateren van de huid. In tegenstelling tot vochtinbrengende crèmes kunnen ze echter tot de diepere niveaus van de huid doordringen vanwege hun typisch kleinere moleculaire structuur. De Light Moisturizer van SA.AL&CO past hiervoor precies en doet ook dienst als balsem voor na het scheren.

Breng je hoofdhuid onder de aandacht
Warmte, chloor, zon en zeewater kunnen allemaal grote schade aanrichten aan je haar. Om schade op de lange termijn te voorkomen, kun je de herfst gebruiken om een ​​pauze te nemen van zware styling hulpmiddelen zoals pommade en in plaats daarvan uw hoofdhuid in te schuimen met een ontgiftende shampoo. De  formule van Barber Cosmetics Detox shampoo voedt de hoofdhuid en behandelt tegelijkertijd ontstekingen, irritatie en roos. Breng het een of twee keer per week aan op je haar en baard en laat het een paar minuten intrekken om de actieve ingrediënten aan het werk te laten gaan.

Geef je toner een boost
De zuurmantel (een fijne film op het oppervlak van je opperhuid) is de eerste verdediging van het lichaam tegen bacteriën, virussen en andere schadelijke vreemde lichamen. Zon, zee, zand - eigenlijk alles wat chemisch of fysiek schurend is - kan die mantel verstoren en de huid blootstellen aan infectie. Gelukkig is het mogelijk om het goed te maken met een toner, zoals die van het knappe Australische merk Grown Alchemist. Een lichte plons over wat wattenschijfjes of rechtstreeks op je gezicht aanbrengen is voldoende. Wetenschap, hè?

check alle weetjes en bijbehorende producten op www.mister33.com 

Retour au blog