Actieve kool als verzorging... zin of onzin? - MISTER33.COM

Actieve kool als verzorging... zin of onzin?

Je kent houtskool misschien als het spul waarmee je barbecuet... maar laten we maar met de deur in huis vallen; actieve kool is een geweldig ingrediënt voor je huid. Actieve kool is zeer absorberend en reikt tot diep in je poriën om te ontgiften voor een gladde, hernieuwde gloed. In feite worden gifstoffen, vuil, chemicaliën en andere schadelijke stoffen in de huidverzorging aangetrokken door de moleculen in actieve kool, waardoor dit eigenlijk het perfecte ingrediënt is om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Het is ook een geweldige exfoliant. 

Actieve kool is een product dat gewoon uit de natuur komt. Actieve kool is tegenwoordig 'hot' in cosmetische producten, dankzij de vele voordelen die het heeft voor huid en haar. Om te beginnen is het ideaal voor de gemengde of vette huid, aangezien het in staat is om vet te absorberen. Ook kan het gifstoffen verwijderen. Het verkleint bovendien de grootte van de poriën doordat het de viezigheid verwijdert die de cellen blokkeert. Het heeft ook antibacteriële en desinfecterende eigenschappen, waardoor het helpt bij acne. Door het gebruikt van actieve kool, wordt je huid gereinigd van gifstoffen en onzuiverheden. Hierdoor wordt je huid weer schoon, gezond en mooi.

Recentelijk heeft het gebruik van actieve kool een vlucht genomen en vormt nu onderdeel van veel verzorgingsproducten. Je kunt het bijvoorbeeld in shampoo vinden, vooral in die voor vet haar, maar ook in scrubs of tandpasta.

Wij zijn in elk geval fan! Check bijvoorbeeld de volgende producten met actieve kool eens; The Groomed Man Co. Activated Charcoal and Bamboo Body Scrub, of Men's Master Detox Anti Roos Shampoo Mannen.

Retour au blog