Breng je badkamer op orde! - MISTER33.COM

Breng je badkamer op orde!

Op dit moment brengen we allemaal wat meer tijd thuis door, dus zijn we naar binnen gekeerd (vrij letterlijk) en lopen we wat vaker de badkamer binnen. Waarom hebben we al deze spullen? Wat doet het eigenlijk? En waarom ruikt het zo? Geen enkele plaats in huis roept zulke vragen op als de badkamer. Of het nu gaat om producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, te veel van iets dat je niet gebruikt of teveel van het goede,  waardoor alle schapruimte in beslag wordt genomen...  een keer goed opruimen kan helpen om een ​​gevoel van rust terug te brengen in je doucheruimte. Klaar om meedogenloos te zijn? Dit zijn onze beste tips om de boel aan te pakken.

Stroomlijn je routine
Huidverzorging is niet zo ingewikkeld. Alles wat je echt nodig hebt, is een regime dat de volgende basis omvat: reinigen, exfoliëren, hydrateren. Natuurlijk zijn er genoeg redenen om de om vroege tekenen van veroudering tegen te gaan of een huidvriendelijk serum om roodheid aan te pakken, maar laten we eerst bij de basis beginnen. De simpele regel is deze: als je het product regelmatig gebruikt (minstens één keer per maand), zoek dan een plekje in je badkamer. Zo niet, dan gaat het de prullenbak of la in.

Zorg ervoor dat de functie van het product past bij je huid
het belangrijkste is; de juiste spullen voor de juiste huid. Het aanbrengen van een oliecontrole-gezichtsreiniger op een zeer droge huid levert niet alleen geen resultaten op, het kan ook irritatie en andere problemen veroorzaken, zoals acne. Zorg er dus voor dat alles in je badkamerkast geschikt is voor het beoogde doel en de juiste huidverzorging ingrediënten bevat.

Controleer de houdbaarheidsdatum
Net als dat verdacht uitziende pak melk in de koelkast, is ook je moisturizer beperkt houdbaar. Ergens op elk verzorgingsproduct staat een klein pictogram dat eruitziet als een open pot met een nummer erin. Dit is het maximale aantal maanden dat je het na opening mag gebruiken. Wanneer je het product toch blijft gebruiken, kan het meer kwaad dan goed doen omdat bacteriën in het flesje of potje beginnen te groeien. Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je het product begon te gebruiken, kijk dan eens naar de kleur van het product - de meesten worden donkerder na het verstrijken van de houdsbaarheiddatum door oxidatie. Gooi het bij twijfel dus weg.

Orde in de chaos
Gels, crèmes, wax, sprays, oliën, balsems, poeders - er is een eindeloos aantal producten die je kunnen helpen om je gezicht en de dingen die eruit groeien onder controle te houden. Handig om te hebben, maar het meeste heb je niet dagelijks nodig. Zorg ervoor dat de producten die je elke dag aanbrengt gemakkelijk bereikbaar zijn en dat de producten die voor wekelijks of maandelijks onderhoud zijn, op de hogere planken of in de la blijven liggen. In de zomermaanden staan er andere producten in je badkamer dan in de wintermaanden. 

Gebruik Multi-Tasking-producten
Als je niet al teveel ruimte hebt in je badkamer, ga dan voor producten die meer dan één klus klaren. Een reiniger die ook exfolieert? Super. Een shampoo die je ook voor je lichaam kunt gebruiken? Perfect. Een gezichtsmasker dat ook dienst doet als scheerbalsem? Top. Niet alleen zijn multi-tasking-producten handig, maar ze geven ook overzicht.

check alle weetjes en bijbehorende producten op  

Back to blog