haar- en baardtrends 2021 - MISTER33.COM

haar- en baardtrends 2021

2020 is eindelijk voorbij, sodeju wat een jaar... Een buitengewoon jaar dat onvermijdelijk invloed heeft gehad op vele aspecten van ons leven, ook op onze stijl. Nieuwe gewoonten die we ons in de lockdowns hebben eigen gemaakt zullen doorslaggevend zijn voor de trends van begin 2021.

Maar om te begrijpen hoe we hier zijn gekomen, moeten we een ​​paar stappen terug te zetten. Het begin van 2020 bevestigde een hele reeks trends die in 2019 geleidelijk meer voet aan de grond hadden gekregen: comfort en frisheid die tot uiting kwamen in snitten met kortere lengtes aan de zijkanten en langer aan de bovenkant, met steeds meer variaties daarop. Met de komst van de eerste restricties veranderde het verhaal. Een enkeling probeerde z'n haar in de maanden van de lockdown zelf te knippen, maar de meesten van ons gaven er de voorkeur aan om trouw op hun kapper te wachten. Het resultaat was steeds langer haar... en daarbij een herontdekking van haarstijlen. 

In korte tijd vanaf de eerste heropeningen heeft de behoefte aan een praktisch kapsel, gecombineerd met de angst voor een nieuwe sluiting van kapsalons, de overhand gekregen. Praktische kapsels, dat zal het beeld van 2021 voorlopig nog wel effe bepalen. Een overgrote meerderheid wordt gekenmerkt door veel kortere snitten dan we gewend waren te zien. De nette en gedefinieerde pony en de zeer hoge fade hebben de eerste plek op het podium gewonnen, gevolgd door de caesar-cut (een geweldige klassieker) en de evergreen; de rommelige cut. Deze laatste is geschikt voor diegenen die zich niet graag overgeven aan millimeter-snitten. Technisch heel eenvoudig, gemakkelijk te dragen maar toch met een eigen uitstraling, het is een snit die een zekere aantrekkingskracht uitoefent.

Qua styling is het sleutelwoord voor 2021 een mat effect, met producten die eenvoudig en praktisch de styling 'op slot' zetten, waardoor de indruk wordt gewekt dat het haar is gebeeldhouwd met een beitel. Uiteraard zonder dat je ziet dat hiervoor een hulpmiddeltje wordt gebruikt... check de Bullfrog matte wax.  

Over baarden kunnen we letterlijk kort zijn; de trend was al dat ze korter werden, en dat zet zich door. Baarden passen zich ook aan aan het praktische waar wij mannen naar op zoek zijn in tijden van eeuwig durende lock-downs...
Terug naar blog