Baardbalsem... is dat iets voor jou? - MISTER33.COM

Baardbalsem... is dat iets voor jou?

Als je een baard hebt, heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van baardbalsem en gebruik je deze misschien ook wel naast een baardolie. Hoewel baardbalsem enkele overeenkomsten heeft met baardolie, is het belangrijkste verschil dat balsem het haar en de baard conditioneert en verzacht, maar ook styling toevoegt als een soort 'baardgel'. Hoe kies je echter, met zoveel producten op de markt, de juiste balsem?

Enkele belangrijke dingen om over na te denken bij het beslissen welk baardproduct je gaat gebruiken;

- De stijl van baard (stoppelbaard, kort, medium of lang)
- Je huidtype
- De omgeving waarin je dagelijks leeft
- Het resultaat dat je hoopt te bereiken met betrekking tot vorm en afwerking

Het eerste advies; kies een balm met een formule die niet glanzend en vettig wordt. Veel balsems hebben veel zware was en boters, die blijven dus te lang vettig en absorberen slecht. Veel baardbalsems gebruiken bijenwas, voornamelijk als een zwaar styling middel, waardoor het haar bedekt blijft en dus waterdicht wordt. Echter dit soort balms drogen haar en huid op termijn uit. Dit betekent niet dat dit soort balsems slecht voor je zijn, het is gewoon iets om rekening mee te houden.  

De ingrediëntenlijst van de baardbalsems hebben een vergelijkbaar patroon. De meeste bevatten bijenwas, sheaboter, een paar drageroliën (jojoba, arganolie, zoete amandel) en vervolgens geur- of etherische oliën. 

Als je iets anders wilt, dan zijn de vegan baardbalsems van The Groomed Man misschien meer iets voor jou. Hierin zitten o.a. floraspheres en dit kom je alleen in de baardbalsems van The Groomed Man tegen. Floraspheres zijn kleine bolletjes met een natuurlijke waslaag die vitamine E en jojoba-esters bevatten. Ze lossen op bij aanraking wanneer ze worden verdeeld over huid en haar, waardoor er geen plakkerig residu achterblijft. Ook zit er Ucuuba boter in; deze unieke boter, afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika, heeft meerdere toepassingen en voordelen en wordt ook niet gebruikt in andere baardbalsems op de markt. Dit sterk ontstekingsremmende en antiseptische ingrediënt is rijk aan laurinezuur, myristinezuur en palmitinezuur, vitamine A, vitamine C en onverzadigde vetzuren. Dit maakt het ideaal om het haar te beschermen tegen beschadiging tijdens het behandelen van een droge, geïrriteerde of problematische huid!

Bij het bepalen welke baardbalsem je kiest, zul je moeten kiezen of je meer voor een styling-balsem of voor een verzorgende balsem wil gaan. Een stylingbalsem gebruikt zwaardere was (zoals bijenwas) om zich meer als een haarstyling product te gedragen, terwijl een verzorgende balsem een ​​medium hold geeft met de nadruk op het verzachten en hydrateren van het haar en de huid. 

Baardbalsem is een fijn product voor de man met de baard, maar zoals je nu weet, er zijn dus nogal wat verschillen tussen de verschillende beard balms. Dus... welke balsem kies jij? 

Zurück zum Blog